Niyazi Şahin'den Deve Güreşlerine Destek

Geleneksel Töngüşlü Deve Güreşlerinin yedincisi, Serik ilçesi Töngüşlü Mahallesinde geniş bir katılım ve coşku içerisinde gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Töngüşlü Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen etkinlikte, çevre il ve ilçelerden getirilen develer güreştirildi.

Yedinci Geleneksel Töngüşlü Deve Güreşleri Tertip Komite Başkanı Töngüşlü Muhtarı Hüseyin Büyükak ile birlikte omuz omuza vererek bu güreşlerin gerçekleştirilmesi için ana sponsor olarak maddi destek sağlayan İş İnsanı NŞT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Şahin, 7. Geleneksel Serik Töngüşlü Deve Güreşlerinin “Güreş Ağası” oldu.

Yedinci Geleneksel Serik Töngüşlü Deve Güreşleri’ne, Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Serik İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Söker, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Ak Parti Serik Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Veli Vural, Yeniden Refah Partisi Serik Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ramazan Çalık, ANTSERYÖRDER Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tezgel, Serik Töngüşlü Mahallesi deve güreşi ağası Recep Şimşek, yöre halkı, muhtarlar, adaylar ve misafirler katıldı.

Ağalık ihalesini açık artırmayla 300 bin liraya Niyazi Şahin alırken,  müsabakalarda dereceye giren deve sahiplerine de protokol tarafından kupaları verildi. İzleyicilerin büyük coşku ve ilgi içerisinde seyrettikleri güreşler esnasında zaman zaman izleyiciler arasına dalan develer, deve sahiplerine ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Güreşlerde dev Türk Bayrağı açan gençler ayakta alkışlanırken, güreşler Koza TV tarafından da canlı olarak yayınlandı.

Yedinci Geleneksel Serik Töngüşlü Deve Güreşleri Ağası Niyazi Şahin, Koza TV’de canlı olarak yayınlanan programda konuşurken, amaçlarının Yörük kültürünün bir parçası olan Deve Güreşlerine sahip çıkarak, yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “ Amacımız, artık geleneksel hale gelen ve bugün 7.cisi düzenlenen Töngüşlü Deve Güreşlerimizi yaşatmak ve bu güzel kültür vesilesiyle de bir araya gelmektir. Sizlerin ilgi ve alakası, bu kültürü yaşatmak ve gençlerimize de öğretip duyurmak adına inanın çok önemli. Çoluk, çocuk yaşlı genç tüm insanımız burada ve bu vesileyle de birlik ve beraberliğimiz pekişmekte. Güreşlerimizi izlemeye gelerek varlıklarıyla bizlere onur veren tüm misafirlerimize ve güreşlere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah bu güzel geleneği yaşatmak ve gençlerimizi bu kültürle buluşturmak adına elimizden ne geliyorsa yaparak, maddi manevi her türlü desteğimizi vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

serik antalya deve güreşi niyazi şahin nşt grup