KORSANA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü son 3 yılda kentte korsan taşımacılık ile mücadele kapsamında yapılan denetimler ve sonuçlarına yönelik kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Denetimler ve işlemlerin paylaşıldığı Emniyetin yazılı açıklaması sonrası korsan taşımacılık ile mücadelenin önemli paydaşlarından biri olan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'da bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında sektörlerinin en önemli sorunlarının başında gelen korsan taşımacılık ile  mücadele  noktasında yapılan çalışmalar için Antalya Valiliği'ne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na teşekkür eden Alkan "Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek ve korsana geçit vermeyeceğiz"dedi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü kentin taşımacılık sektöründeki en önemli sorunlarından biri olan Korsan taşımacılığın önlenmesine yönelik yapılan denetimler ve sonuçlarıyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir yazılı açıklama yaptı. Son 3 yıldaki korsanla mücadeleye yönelik çalışmalara dikkat çekilen açıklamada "Korsan Taksi Uygulaması

İlimiz genelinde “Korsan Taşımacılık” ile mücadele kapsamında Emniyet Müdürlüğümüz Trafik birimleri koordinesinde, ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve Taksici esnafının da desteği ile ;

* 2022 yılında  (435) ,

* 2023 yılında  (534) ,

* 2024 yılı ilk 3 ayında  (299),

* Son 18 günde ise;

Korsan Taşımacılık yaptığı tespit edilen (30) araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-2/3 maddesi gereğince cezai işlem uygulanmıştır.

Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN'in de talimatları gereği;

Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlarken vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayıp “Korsan Taşımacılık” yaparak  Devleti vergi yönünden zarara uğratan kişi ve organizasyonlara yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

Alkan'dan Vali, Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanına Teşekkür

İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu açıklaması sonrası sektörün en önemli paydaşı olan ve korsanla mücadelede bayrağı taşıyan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Başkanı Mehmet Ali Alkan da bir yazılı açıklama yaptı. Korsan taşımacılıkla mücadele noktasında esnafıyla ortaklaşa aldıkları kararlar doğrultusunda yıllardır mücadele ettiklerini belirten Alkan "konuyla ilgili yakın geçmişte ziyaret ettiğimiz ve sektörümüzün en önemli sorunu olan korsan taşımacılğın önlenmesine yönelik  mücadele konusundaki taleplerimizi aktardığımız, sorunun çözümü noktasında desteğini istediğimiz, bunun sonucunda  taleplerimizi özenle dinleyerek çözümü noktasında bizzat talimat veren Mülki Amirimiz Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin'e, Denetimler noktasında büyük hassasiyet gösteren ve korsanla mücadelede en büyük desteği gördüğümüz İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan Çevik'e, İl Jandarma Alay Komutanımız Sayın Tarık Hekimoğlu'na, Polis ve Jandarma ekiplerimize Odamız ve esnafımız adına şükranlarımızı sunuyorum"dedi.

Esnafımız ve Halkımız İçin Korsana Geçit Vermeyeceğiz

Açıklamasının devamında Korsan taşımacılğın hem halkın can güvenliğini tehlikeye atan hem devletin milyonlarca liralık vergi kaybına uğramasına neden olan yasadışı bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Alkan "Biz taksici ve taşımacı  esnafımızın hakkını korumak adına başlattığımız bu büyük mücadelemize  bir an olsun hız kesmeden devam edeceğiz. Hem halkımızın güvenli taşınması hem devletimizin vergi kaybını engellemek, hem de esnafımızın alın terini kimseye yedirmemek  için kentimizde korsan taşımacılığa geçit vermeyeceğiz"şeklinde açıklamasını tamamladı.                                             

ANTALYA ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI

                                                          MEHMET ALİ ALKAN